Αν…

Sharing is caring!
0Shares

Αν…

Μια λέξη για τίτλο. Τόσο αντιδημοσιογραφικό. Κι όμως, τόσο επίκαιρο…

Το “Αν…” παραπέμπει σε κάτι όχι υπαρκτό, αλλά σε εικασία.

Αν λοιπόν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, τι θα βλέπαμε διαφορετικό στην Ελλάδα;

Αν λοιπόν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, τι θα βλέπαμε διαφορετικό στην Ελλάδα;

Αν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, με τους “γνήσιους” ΠΑΣΟΚους και όχι αυτούς που πήγανε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μυρίστηκαν εξουσία, δεν θα άλλαζαν και πολλά πράγματα.

Θα βλέπαμε αντί για τον Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού, έναν πιο “έμπειρο”, όπως τον Δραγασάκη, ή τον Βούτση, ή τον Φλαμπουράρη.

Πρόεδρο Δημοκρατίας θα βλέπαμε κάποιον από το “αντίπαλο” στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ. Τον μεγαλύτερο σε ηλικία εν ενεργεία βουλευτή.

Ο Τσίπρας ίσως να αναλάμβανε θέση υφυπουργού ή γενικού γραμματέα.

Θα βλέπαμε να μπαίνουν στο δημόσιο από πόρτες, παράθυρα, κλειδαρότρυπες.

Για να πάμε και στην επικαιρότητα, θα βλέπαμε τον Στέλιο Παππά σε θέση υπουργού και τον Νίκο Παππά να αναλαμβάνει πρόεδρος στον ΟΑΣΘ. Δηλαδή, θα βλέπαμε αυτό που ξέρουμε… Τον μπαμπά να βολεύει και παιδί του και όχι το αντίστροφο…

Αν ήταν η Νέα Δημοκρατία στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, θα (ξανα)βλέπαμε τον Τσίπρα σε θέση όχι πρωθυπουργού, αλλά σε κάποια θέση αναπληρωτή υπουργού ή γενικού γραμματέα. Πρωθυπουργό θα βλέπαμε τον Παπαδήμο ή τον Στουρνάρα…

Για Πρόεδρο Δημοκρατίας θα (ξανα)βλέπαμε τον μεγαλύτερο σε ηλικία εν ενεργεία βουλευτή των “απέναντι” της ΝΔ…

Για τον ΟΑΣΘ, θα (ξανα)βλέπαμε τον μπαμπά Παππά (σ.σ. Στέλιο) να διορίζει τον γιο του, αλλά και τα εγγόνια του και ίσως κάποια δισέγγονα.

Μνημόνια πάντως θα ξαναβλέπαμε. Θα μάλωναν πάλι για το ποιος από τους νυν ή προηγούμενους τα ασκεί καλύτερα. Θα ακούγαμε για “καμμένη γη”, “άδεια ταμεία” και άλλα τέτοια…

Αν… Αν… Αν…

Όλα τα παραπάνω είναι εικασίες, που πιστεύω δεν απέχουν από την πραγματικότητα.

Πάμε όμως στο σήμερα. Το χειροπιαστό.

Η στάση της κυβέρνησης και δη του υπουργού κ. Σπίρτζη (σ.σ. ωραία κρύφτηκε ο Νίκος Παππάς πίσω από τον Σπίρτζη) να τοποθετήσει τον Στέλιο Παππά στο “τιμόνι” του… κρατικοποιημένου ΟΑΣΘ και μάλιστα με την “πιπίλα” της άμισθης θέσης, όπως έγινε και με τον “άμισθο” διορισμό της Κατερίνας Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού, δείχνει ότι μας έχουν γραμμένους…

Δεν υπολογίζουν κανέναν και τίποτα… Είναι εξουσία και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Όσο για το “άμισθο”, θα περιμένουμε να δούμε τα οδοιπορικά, το κόστος για τις διανυκτερεύσεις, τα εκτός έδρας και φυσικά τις υπερωρίες!

Θα περιμένουμε να δούμε να μπαίνει ο ΟΑΣΘ στο υπερταμείο για ξεπούλημα, ενώ την παλιά εταιρία να αναλαμβάνει ειδικός εκκαθαριστής.

Θα περιμένουμε…

Sharing is caring!
0Shares

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.