Σ. Παναγιωτίδης: Ο ΟΑΣΘ θα ενισχυθεί με 40 λεωφορεία έως την ερχόμενη Τετάρτη

0

Ο διευθύνων σύμβουλος του νέου ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης με δηλώσεις που έκανε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, επεσήμανε πως στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ο Οργανισμός θα ενισχυθεί με 40 λεωφορεία.

«Πρόκειται για λεωφορεία που είχαν αποσυρθεί καθώς δεν είχε γίνει προμήθεια φρέον για τα κλιματιστικά τους.
Άλλα 60 με 70 λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας , καθώς έγινε προμήθεια ανταλλακτικών για την επισκευή τους», επεσήμανε ο κ. Παναγιωτίδης.

Μια από τις προτεραιότητες τα μηχανήματα να δίνουν ρέστα

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ είπε ότι είναι στις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης το πρόβλημα με τα μηχανήματα έκδοσης πάνω στα λεωφορεία που δεν δίνουν ρέστα.

Ακόμη έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την απόφαση του για την δωρεάν από εδώ και στο εξής μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
«Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν πάνω τους σε περίπτωση τυχόν ελέγχου την αστυνομική τους ταυτότητα, την κάρτα ανεργίας και το αποδεικτικό ανανέωσής της».

Ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί

Ο κ. Παναγιωτίδης ήταν κατηγορηματικός πως το κόμιστρο δεν πρόκειται να αυξηθεί και επεσήμανε πως με δεν επιβαρύνονται τα ταμεία του ΟΑΣΘ και πως όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα θα ακυρωθούν.

«Δεν υπάρχει απώλεια εσόδων από την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, ούτε θα επιφέρουν αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου».

Ο ΟΑΣΘ δεν εφάρμοσε ποτέ το νόμο του 2015 για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων

Ο Σάββας Παναγιωτίδης αναφέρθηκε στο νόμο 4331/15 που είναι για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ, και είπε πως ο ΟΑΣΘ δεν τον εφήρμοζε.

«Ενώ υπήρχε ο νόμος 4331/15 για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς η παλιά διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν τον εφήρμοζε. Επέβαλε σωρηδόν πρόστιμα σε ανέργους, μετά τα κοινοποιύσε το ΥΠΟΜΙΔΑ και μέσω της διαιτησίας εισέπραττε τα πρόστιμα ως επιπλέον έσοδο», ανέφερε.

Μέχρι τέλος Αυγούστου θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στις 14 Αυγούστου ξοφλήθηκαν τον μισθό του Ιουνίου και πλέον είναι θέμα ημερών να λάβουν τα δεδουλευμένα και του Ιουλίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.