Η εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός εδώ και πέντε χρόνια στην Θεσσαλονίκη, η Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Δημαρχείο της πόλης που λαμβάνει χώρα κάθε τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε και φέτος, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με μεγάλη επιτυχία.


Τοπικοί παραγωγοί, φιλανθρωπικές οργανώσεις, διεθνείς εταιρίες αλλά και μια ερευνητική ομάδα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που μελετά τις διατροφικές συνήθειες από την προϊστορική περίοδο μέχρι και σήμερα, υποδέχτηκαν το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε εκεί.


Από το πρωί το καλωσόρισμα γινόταν από γνωστή Franchise εταιρία καφέ και εστίασης, παρέχοντας δωρεάν καφέ σε όλους τους επισκέπτες, ενώ παράλληλα τοπικές γεύσεις μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον.


Ιδιαίτερα chutneys από μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης για τους λάτρεις των πιο gourmet γεύσεων αλλά και τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια έθεταν μεταξύ άλλων μια πλήρη γαστρονομική ποικιλομορφία.

Οικογένειες, παρέες εφήβων και άνθρωποι με τα κατοικίδια τους παραβρέθηκαν εκεί, δείχνοντας ενθουσιασμό και πολύ ενδιαφέρον για να μάθουν και να αγοράσουν τα διάφορα προϊόντα.


Χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά και γνωστά τραγούδια ξένων καλλιτεχνών γέμισαν ηχητικά τον χώρο όταν η μπάντα του Δήμου πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη συναυλία και όλοι μαζί, παραγωγοί, φορείς και επισκέπτες καθώς έφτασε η Κυριακή, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Νοέμβριο, θέτοντας τις πιο κατάλληλες προδιαγραφές και συνθήκες για εναλλακτικούς τρόπους αναψυχής μέσα στην πόλη για μια ακόμη χρονιά.