Αν και η καταδρομική επίθεση των μελών του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ισραήλ (Δεκέμβριος 2017) είχε εκθέσει την ΕΛ.ΑΣ. και είχε προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του Σώματος, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας κατάφεραν και πάλι να αιφνιδιάσουν τους «διώκτες» τους πραγματοποιώντας νέα «παρέμβαση», αυτή τη φορά όχι στον χώρο όπου στεγάζεται η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας αλλά στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Αμπα.

Στις 7 χθες το απόγευμα περίπου 20 μέλη του «Ρουβίκωνα» κατάφεραν, δίχως να γίνουν αντιληπτά από την αστυνομία, να φτάσουν έξω από το σπίτι της πρέσβειρας στο Ψυχικό και να πετάξουν φέιγ βολάν με σύνθημα «Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό». Αμέσως μετά διέφυγαν.

Στην είσοδο της πρεσβευτικής κατοικίας υπήρχε αστυνομικός σκοπός, ο οποίος δεν αντέδρασε. Χθες το βράδυ έδινε κατάθεση στο κλιμάκιο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας που μετέβη στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους συναδέλφους του, στην κινητοποίηση μετείχαν περίπου 20 άτομα, που προσέγγισαν και αποχώρησαν από το σημείο πεζή. Πιθανολογείται ότι είχαν σταθμεύσει τις μοτοσικλέτες τους στα γύρω στενά προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη διαφυγή τους.

Είναι η δεύτερη φορά που ο «Ρουβίκωνας» θέτει στο στόχαστρό του τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισραήλ. Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων είχαν πραγματοποιήσει επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία της χώρας. Στις σκοπιές έξω από το κτίριο υπήρχαν δύο αστυνομικοί που ειδοποίησαν το κέντρο της Αμεσης Δράσης. Το περιπολικό που έχει προβλεφθεί στο σχέδιο φύλαξης του κτιρίου απουσίαζε, γεγονός που είχε προκαλέσει δυσφορία στη φυσική και πολιτική ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.