Πρόσφυγες στη Μυτιλήνη ζουν σε σκηνές έξω στις «πολικές» θερμοκρασίες. Αυτή την ώρα που γράφουμε το κείμενο στο νησί χιονίζει. Οι άνθρωποι ζουν ακόμη και τώρα μέεσα στις σκηνές. Συνθήκες απάνθρωπες και το μέτρο που πήραν οι υπεύθυνοι είναι η απαγόρευση φωτογραφιών…
Αντί να τους μεταφέρουν σε θερμαινόμενους χώρους τους έχουν εκεί έξω. Ντροπή σας. Σκεφτήκατε, και πολύ σωστά, να μην ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αυτούς τους ανθρώπους τους αφήσατε θαμμένους στο χιόνι.
Κι επειδή πολλοί είναι οι καλοθελητές που θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν το ρεπορτάζ, δημοσιεύουμε όσα αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο facebook κάτοικος του νησιού.

«Aυτή την ώρα χιονίζει πυκνά στη Μυτιλήνη. Η κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται μέσα στις σκηνές χειροτερεύει. Μετά τη γενική κατακραυγή που υπήρξε για τις συνθήκες αυτές η αντίδραση των υπευθύνων ήταν να απαγορεύσουν την λήψη φωτογραφιών ακόμα και έξω από το της Μόριας. Προφανώς θεωρούν ότι με τη μη λήψη φωτογραφιών των ανθρώπων που ξεπαγιάζουν λύθηκε και το πρόβλημα. Αυτό το αίσχος, αυτή η ντροπή της ανθρωπότητας που γίνεται στη Μόρια πρέπει να σταματήσει. Οι άνθρωποι που είναι στις σκηνές πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους. Υπάρχουν πολλά δημόσια και δημοτικά κτίρια που είναι κλειστά και αν δεν επαρκούν κι αυτά ν ανοίξουν οι κεντρικοί ναοί της πόλης. Το Σαμαρικής έμπνευσης δόγμα «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο» πρέπει να σταματήσει».