Απάντηση στο θέμα που ανήρτησε το σάιτ μας με θέμα Θεσσαλονίκη: Μηχανισμός παρακολούθησης πολιτών που αντιδρούν στη ρύπανση από τα Ελληνικά Πετρέλαια, έστειλε στο σάιτ μας η εταιρια One Team AE.

Ουσιαστικά η εταιρία επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας και κάνει λόγο για «διαρροή απορρήτων εγγράφων», όπου «η Εταιρία έχει παραγγείλει ειδική έρευνα από αρμόδια υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος της ενάντια στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ηλεκτρονικής υποκλοπής καθώς και σε αυτούς που χρησιμοποιούν ή/και, παραποιούν τα προϊόντα της εν λόγω υποκλοπής».

Με απλά λόγια, γίνονται υποκλοπές και θα πρέπει εδώ να επέμβουν οι αρμόδιες αρχές για τα προσωπικά δεδομένα…

Θεσσαλονίκη: Μηχανισμός παρακολούθησης πολιτών που αντιδρούν στη ρύπανση από τα Ελληνικά Πετρέλαια

Διαβάστε την ανακοίνωση η οποία φέρει την υπογραφή στο μέιλ που μάς στάλθηκε από τον κ. George Sarigiannis, Head of Strategic Growth της εταιρίας One Team ΑΕ.

«Tο Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης και Συστημάτων της εταιρείας επικοινωνίας One Team A.E. διαπίστωσε σήμερα το πρωί διαρροή απόρρητων αρχείων της καθώς και υποκλοπή στοιχείων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, από φάκελο όπου τηρούνται αρχεία εσωτερικής χρήσης. Μέρος αυτών, που αφορούν στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, δημοσιεύτηκαν – ενδεχομένως παραποιημένα – αιφνιδίως σε blog και ιστοσελίδα.

Η Εταιρεία και προκειμένου να προλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα, ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων με ελεγχόμενη πρόσβαση και τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η Εταιρία Επικοινωνίας One Team A.E. διακρίθηκε πρόσφατα με το βραβείο Superbrands και διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας υπηρεσιών ISO και ELOT, είναι μέλος των κλαδικών οργάνων ΕΔΕΕ και ΙΑΒ καθώς και του παγκόσμιου δικτύου επιχειρηματικής ηθικής EBEN.
Με βάση τα παραπάνω και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια δεδομένων και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, η Εταιρία έχει παραγγείλει ειδική έρευνα από αρμόδια υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος της ενάντια στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της ηλεκτρονικής υποκλοπής καθώς και σε αυτούς που χρησιμοποιούν ή/και, παραποιούν τα προϊόντα της εν λόγω υποκλοπής.
Τέλος, διαβεβαιώνει το σύνολο των συνεργατών και πελατών της σχετικά με την πλήρη ασφάλεια των επικοινωνιών και αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων.
One Team A.E.».