«Στη Βουλή κατατέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε μεσάζων στην πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, και η αντιπολίτευση επιμένει για την ύπαρξη μεσάζοντα, διότι διαφορετικά καταρρέει το μυθιστόρημά της. Πλέον όμως τίθεται θέμα αξιοπιστίας της αντιπολίτευσης και αναρωτιέμαι αν μπορεί ο ελληνικός λαός να την πιστεύει», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο κλείσιμο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

Σημείωσε ότι το ποσό της πώλησης θα κατατίθετο από το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει μίζα σε μια τέτοια διαδικασία.

«Αν τα κράτη θέλουν να δώσουν προμήθεια, την δίνουν σε αυτούς που επιλέγουν και τον Βασίλη Παπαδόπουλο δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά η Σ. Αραβία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Συνέχισε αναφέροντας ότι η σύμβαση που υπεγράφη από τον ναύαρχο και τον Βασίλη Παπαδόπουλο εστάλη, μέσω του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, στη Σαουδική Αραβία και μέσω του υπουργείου στον πρέσβη της Σ. Αραβίας στην Αθήνα. «Αποδείξαμε εγγράφως ότι ουδέποτε την ανακάλεσαν» επισήμανε.

Έκανε λόγο για «τεράστια ζημιά» που προκάλεσε η αντιπολίτευση και ρώτησε τον Ανδρέα Λοβέρδο, «μήπως μαζί με τα έγγραφα που έδωσε, δημοσιοποίησε και καμία «κλείδα» με κίνδυνο κατάρρευσης του κρυπτογραφικού συστήματος της χώρας».

Ο κ. Καμμένος είπε πως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ύψους 66 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι κάποιος «περί την κυβέρνηση της Σ. Αραβίας» άρχισε να διαπραγματεύεται, λέγοντας ότι θα εξασφαλίσει χαμηλότερη τιμή αγοράς και προτείνοντας τον εαυτό του για εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, προτείνοντας ταυτόχρονα στη σαουδαραβική κυβέρνηση να μην πληρώσει.

Επισήμανε ότι η συμφωνία δεν έχει καταγγελθεί και ότι η σαουδαραβική πλευρά, μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα, ζητά πίστωση χρόνου καθυστερώντας να απαντήσει. «Χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει συμφωνία» διευκρίνισε ο υπουργός. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα στη Σαουδική Αραβία αυτήν την περίοδο.