Λαϊκή Ενότητα: Καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων στην Καταλονία

0
42
Λαϊκή Ενότητα

Η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωσή της καταδικάζει τις χτεσινές επιθέσεις στην Καταλονία που στοίχισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Αναλυτικά:
«Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις πολύνεκρες δολοφονικές επιθέσεις στην Καταλονία.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον ισπανικό λαό.

Οι επιθέσεις αυτές, από το λεγόμενο «ισλαμικό κράτος» με στόχο απλούς ανυποψίαστους πολίτες, με κανέναν τρόπο δεν θίγουν τις ιμπεριαλιστικές ηγεσίες των «δυτικών» χωρών μα αντιθέτως χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των ανταγωνισμών τους, την συντηρητικοποίηση των πολιτικών τους, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, του τρόμου και της ξενοφοβίας.
Σε μία εποχή που η Μέση Ανατολή φλέγεται με θύματα τους ίδιους τους λαούς της, οι επιθέσεις αυτές εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των «πολεμοκάπηλων» κύκλων.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη ενός φιλειρηνικού, αντιρατσιστικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που να επιβάλλει την αλλαγή πολιτικών στην Ευρώπη και στον κόσμο για να αποφευχθούν και να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά «τυφλού πολέμου» με θύματα αθώους ανθρώπους».