Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη στην προσωπική του σελίδα ο Γιάννης Λαθήρας, πρόεδρος Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Πέρα από το face control, από τις διμοιρίες και τις κλούβες των ΜΑΤ, που είδε μπροστά του, στην ανάρτησή του αναφέρει πως ασφαλίτης είχε στο κινητό του τις φωτογραφίες ορισμένων ανθρώπων. Αυτών δηλαδή που δε θα έπρεπε να πλησιάσουν ή συγκεκριμένα να φτάσουν και να μπουν στο ξενοδοχείο όπου διεξάγεται το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβέρνησης.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Λαθήρα για όσα έζησε σήμερα:

Απίστευτες σκηνές αστυνομοκρατίας εκτυλίχθηκαν πριν λίγο στο ¨αναπτυξιακό συνέδριο» της Θεσσαλονίκης. την ώρα που θα μιλούσε ο Γαβρόγλου με τους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης.
Καθώς προσερχόμασταν στο συνέδριο ως προσκαλεσμένοι φορείς των εκπαιδευτικών 3 ( μόνο) μέλη του ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ
μας κύκλωσαν πλήθος ασφαλιτών , αστυνομικών και μας ζήτησαν τα στοιχεία μας, ενώ διμοιρίες ολόκληρες των ΜΑΤ δημιουργησαν γύρω μας ασφυκτικό κλοιό!!!
Κλούβες των ΜΑΤ μετακινήθηκαν κἀθετα στο οδόστρωμα να εμποδίσουν στους λιγοστούς συνδικαλιστές και μια ομάδα φοιτητών που είχαν φθάσει εκεί.Στις δικαιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες μας, λίγο έλειψε να μας συλλάβουν!
Στην επίκληση της πρόσκλησης που είχαμε, ασφαλίτης που είχε στο κινητό του τις φωτογραφίες μας (είμαστε καταζητούμενοι λοιπόν) μας είπε οτι θα ρθούν ….ειδικές δυνάμεις να μας παραλάβουν με συνοδεία!
Εννοείται οτι ούτε κάτι τέτοιο έγινε αφού ούτε στον Θανάση Αγαπητό (τον έδιωξαν σηκωτό) ούτε στον Χρήστο Ζαγανίδη επετράπη η είσοδος παρ΄όλο που είχαν φθάσει στην είσοδο του πολυτελούς ξενοδοχείου Grand hotel όπου διεξάγονταν το συνέδριο μόνο με παρατρεχάμενους, χειροκροτητές, οσφυοκάμπτες και μίσθαρνα όργανα.
Κορυφαία και γνωστά στελέχη του Συριζα (και «συνδικαλιστές» του εκπαιδευτικοί παρακαλώ), κινούνταν ανάμεσα στους ασφαλίτες και τους Ματατζήδες υποδεικνύοντας ποιοι δεν επιτρέπεται να περάσουν. Δεν επέτρεψαν να προσεγγίσουν καν στο Συνέδριο (τα στρίμωξαν οι αστνομικές δυνάμεις) οι μικροί μαθητές/τριες από το καλλιτεχνικό σχολείο που ήθελαν κι αυτά να εκφρασουν την διαμαρτυρία τους γιατί δεν έχουν σχολείο και ζητούσαν να συμπεριληφθεί στην «ανάπτυξη»
Θεσσαλονίκη 27 Μαρτη 2018, 44 χρόνια μετά την πτώση (;) της χούντας που θα έλεγε κι ο Μηταφίδης