Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συμβασιούχων ΕΥΑΘ απαντά στα λεγόμενα του υπουργού κ. Σκουρέλτη και τονίζει πως μάλλον ο υπουργός έχει λάθος πληροφόρηση, αφού η κύρια δικάσιμος δεν έχει εκδικαστεί και ότι το ζήτημα της εργασίας δεν είναι μόνο ιερό, είναι και ζήτημα επιβίωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σκουρλέτη για την υπόθεσή μας. Προφανώς ο Υπουργός έχει λάθος πληροφόρηση μιας και η κύρια δικάσιμος δεν έχει εκδικασθεί και άρα δεν έχουμε χάσει κανένα δικαστήριο. Αυτό που συνέβη είναι ότι απερρίφθη το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων το οποίο, μάλιστα, είχε γίνει δεκτό προσωρινά.

Ακόμη το ζήτημα της εργασίας ,ειδικά αυτή την περίοδο δεν είναι μόνο ιερό αλλά και ζήτημα επιβίωσης κάτι που έχει ανάγκη κάθε άνθρωπος αλλά αυτό δεν δικαιολογεί πολιτικές τύπου φύγε εσύ, έλα εσύ. Άρα το γεγονός πρόσληψης δεν συμψηφίζει την δική μας είσοδο στην ανεργία μετά από κατά μέσο όρο 10 έτη εργασίας.

Οι κυβερνήσεις ψηφίζονται για να διορθώσουν προηγούμενες πολιτικές με δίκαιο όμως τρόπο και ισονομία έναντι όλων. Δεν μπορεί αντίστοιχες περιπτώσεις-δίκαια-να αποκαθίστανται και η δική μας όχι. Μήπως επειδή δεν έχουμε έδρα δίπλα από τα υπουργεία ή επειδή είμαστε μόλις 87;

Κατά την σημερινή μας συνάντηση θα ζητήσουμε από τον υπουργό δίκαιη και οριστική λύση που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας μας όπως άλλωστε και σωστά αυτή η κυβέρνηση έκανε σε αντίστοιχες με την δική μας περιπτώσεις.