Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στο Εμπόριο με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρία αύριο Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους στις 10.00, για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
Συγκέντρωση υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας:
Κυριακή 14 Γενάρη, 10πμ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους

Συνάδελφοι-ισσες η χρονιά που πέρασε ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που έχουμε ζήσει. Βιώσαμε τις ατέλειωτες Κυριακές της περιόδου Μάιου-Οκτωβρίου (μετά την κατάπτυστη υπουργική απόφαση), την Black Friday (που κράτησε τουλάχιστον τρεις μέρες), την Κυριακή στις 5 Νοέμβρη και τέλος τις 3 Κυριακές των εορτών με τα εξαντλητικά ωράρια. Και τώρα ανακοινώθηκε ότι στις 14 Γενάρη τα καταστήματα θα είναι πάλι ανοιχτά λόγω εκπτώσεων φτάνοντας τις αντοχές μας στα όρια. Η εντατικοποίηση στην εργασία μας αυξάνεται μαζί με τις ώρες εργασίας, οι μισθοί φιλοδωρήματα μαζί με την καταπάτηση κάθε δικαιώματος μας δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες, ούτε μπορούμε να εθελοτυφλούμε: ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥΣ.

Όλους τους προηγούμενους μήνες δεν ήταν λίγες οι αντιστάσεις από μεριάς των συναδέλφων-ισσων. Έχουμε την δύναμη! Ξεχωρίζει η απόλυτα επιτυχημένη και με καθολική συμμέτοχη απεργία των εργαζομένων στα Notos στις 17/9 (2η Κυριακή της ΔΕΘ). Επίσης η εναντίωση των εργαζομένων της PUBLIC την πρώτη Κυριακή (23/7) εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές που κράτησαν το κατάστημα της PUBLIC κλειστό. Οι αντιδράσεις σε μια σειρά καταστημάτων ήταν μεγάλες (δείτε ανακοινώσεις εργαζομένων LIDL, ΙΚΕΑ, MediaMarkt κ.τ.λ.). Όλα τα παραπάνω μαζί και οι απεργιακές φρουρές πραγματοποιούνται με την καθοριστική συμμετοχή και την αμέριστη συμπαράσταση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων στο εμπόριο, καθώς και του Συντονισμού δράσης εναντία στην Κυριακάτικη εργασία και τα «απελευθερωμένα» ωράρια στον οποίο συμμετέχουμε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο τελικός σκοπός τους είναι να παγιώσουν το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους! Να εφαρμόσουν παντού την επταήμερη εργασία! Να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους!
Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των εργοδοτών που προσπαθούν να μας διασπάσουν με δόλιους τρόπους. Ζητώντας να δουλεύουν μόνο όσοι θέλουν ή όσοι μπορούν, στοχοποιώντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα αρνηθούν. Σε κάθε κατάστημα, όλοι οι εργαζόμενοι, μαζί, να ξαναδηλώσουμε συλλογικά, ότι δεν δέχονται να δουλεύουν Κυριακές!
Το μέτρο της Κυριακάτικης εργασίας, είναι μέρος της άθλιας ταξικής επίθεσης σε όλους τους εργαζόμενους! Οι κανίβαλοι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησης Τσίπρα, με την ψήφιση 70 μέτρων (!) ενόψει της 3ης αξιολόγησης: χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, νέο Συνδικαλιστικό Νόμο – για να κάνουν αδύνατη την απεργία, για να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση με το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες! Έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν και να απαγορεύσουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Προσπαθούν να επιβάλλουν ένα νέο σύστημα εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με συνεχή μνημόνια (τουλάχιστον μέχρι το 2060!), νέες μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις κ.τ.λ.

Έχουμε τη δύναμη, εμείς οι εργαζόμενοι, όπως δείχνουν οι συνεχείς κινητοποιήσεις μας, όταν είμαστε ενωμένοι, με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση με πίστη στις δυνάμεις μας να μπορούμε να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Επιβάλλεται να μην επαναπαυτούμε, αλλά μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να τους σταματήσουμε. Να αντισταθούμε με κάθε μέσο απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, απέναντι στο περιβάλλον κανιβαλισμού, ατομικοποίησης και απώλειας κάθε ίχνους αξιοπρέπειας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν! Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, για να σταματήσουμε συντονισμένα τη νέα επίθεση που θα μας επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.